Wednesday, June 23, 2010

Eco design. Un arbore?



Firma BOARD din Rotterdam (Biroul de Arhitectură, Cercetare, şi Design) a fost selectata ca finalista a Concursului European de arhitectura, design, realizari eco şi agro-materiale pentru propunerea lor "un arbore? ". Imaginaţi-vă un proiect care nu are nevoie să fie construit, deoarece - fiind un copac - creste de la sine. Un astfel de proiect are nevoie doar sa fie plantat ", a explicat designerul.

Proiectul propus este format din mai multe salcii cu creştere rapidă, care formeaza o instalaţie vie ce poate fi modificata pentru a servi unor nevoi diverse. Bioplasticul Poliamidă 11, care este fabricat din plante vegetale, (ulei de ricin), matriţe transparente, este utilizat pentru a tese în copaci o varietate de instalaţii. Ambele - formele de bioplastic şi seminţele de salcii, pot fi transportate cu bicicleta de la companii la diferite parcuri.

Când instalatia nu mai este în uz, nimic nu este pierdut. Salciile poate fi folosite ca sursă de energie regenerabilă.  Datorita potenţialului lor mare de atenuare a carbonului, copacii sunt de mare interes pentru biomasă sau producerea de biocombustibil. Matritele pot fi pe deplin reciclate şi refolosite. Plantarea seminţelor şi stabilirea, modificarea şi îndepărtarea bioplasticului ar putea fi privite drept performanţe de catre publicul de arta.

sursa: www.archdaily.com

No comments:

Post a Comment