Wednesday, December 22, 2010
Thursday, December 2, 2010
Saturday, October 30, 2010
Wednesday, October 20, 2010
nou
SCORTISOARA & PORTOCALE
INCI (INGREDIENTE): Olea Europaea Oil (ULEI DE MĂSLINE), Cocos Nucifera Oil (ULEI DE COCOS), Elaeis Guineensis Oil (ULEI DE PALMIER), Ricinus Communis Seed Oil (ULEI DE RICIN), Butyrospermum Parkii Fruit (UNT DE SHEA), Aqua (APĂ), Sodium Hydroxide, Cinnamomum Cassia Bark (ULEI ESENTIAL DE SCORTISOARA) Citrus Aurantium Dulcis Oil (ULEI ESENTIAL DE PORTOCALE), Cinnamomum Cassia (SCORTISOARA MACINATA).
RECOMANDAT PENTRU TOATE TIPURILE DE PIELE, IN SPECIAL CEl OBOSIT SI DEVITALIZAT.
GERANIU & ARGILA ROSIE
INCI (INGREDIENTE): Olea Europaea Oil (ULEI DE MĂSLINE), Cocos Nucifera Oil (ULEI DE COCOS), Elaeis Guineensis Oil (ULEI DE PALMIER), Ricinus Communis Seed Oil (ULEI DE RICIN), Butyrospermum Parkii Fruit (UNT DE SHEA), aqua (APĂ), Sodium Hydroxide, Pelargonium Graveolens Oil (ULEI ESENTIAL DE GERANIU), Citrus Medica Limonum Peel Oil (ULEI ESENTIAL DE LAMAIE), Kaolin (ARGILA ROSIE), Lavandula Angustifolia (FLORI DE LAVANDA).
RECOMANDAT PENTRU TOATE TIPURILE DE PIELE, IN SPECIAL CEL MIXT, SENSIBIL SAU PREDISPUS LA ACNEE.
PIN & ARGILA ALBASTRA
INCI (INGREDIENTE): Olea Europaea Oil (ULEI DE MĂSLINE), Cocos Nucifera Oil (ULEI DE COCOS), Elaeis Guineensis Oil (ULEI DE PALMIER), Ricinus Communis Seed Oil (ULEI DE RICIN), Butyrospermum Parkii Fruit (UNT DE SHEA), Aqua (APĂ), Sodium Hydroxide, Pinus Sylvestris Leaf Oil (ULEI ESENTIAL DE PIN), Eucalyptus Globulus Leaf Oil (ULEI ESENTIAL DE EUCALIPT), Citrus Aurantium Bergamia Fruit Oil (ULEI ESENTIAL DE BERGAMOT), Montmorillonite (ARGILA ALBASTRA), Activated Charcoal (CARBUNE PULBERE).
RECOMMENDAT PENTRU PIELEA NORMALA, IMBATRANITA SAU DEVITALIZATA.
Wednesday, October 6, 2010
Saturday, October 2, 2010
Monday, August 9, 2010
ambalaje
Monday, August 2, 2010
Thursday, July 1, 2010
Sunday, June 27, 2010
Friday, June 25, 2010
Soigne la Shaw TV
Aici, impreuna cu Beata Kacy, am invatat sa fac primul sapun.
http://soigne.ca/
Many thanks Beata.
Wednesday, June 23, 2010
Uleiuri esentiale. Despre Lavanda
Folosirea uleiurilor esenţiale în săpun. Lavanda.
Uleiurile esentiale au fost folosite în săpun cu sute de ani in urma cu scopul de a curata, vindeca si parfuma pielea.
Un ulei esenţial este un lichid concentrat conţinând compuşi aromatici volatili obţinuti din plante.
Când vă decideţi să utilizaţi uleiuri esenţiale ar trebui să va informati despre acestea pentru a le folosi în condiţii de siguranţă.
Denumirea în limba latină a uleiului esential (UE) indica numele plantei specifice de la care provine si de asemenea partea plantei folosită. Spre exemplu, din portocalul amar se folosesc atat frunzele cat si fructele pentru a face UE, rezultand uleiuri diferite atat din punct de vedere terapuetic cat si aromatic. Astfel, uleiul esenţial obţinut din coaja de portocala amara are denumirea comună de Bergamot( in latină numele de Bergamia Risso) , în timp ce din frunzele sale se produce un ulei esenţial diferit, Pettigrain (denumirea în limba latină - Citrus Aurantifolia). Deşi ambele uleiuri provin din aceeasi planta, acestea au proprietăţi complet diferite.
Sa luam exemplul uleiului esential de Lavanda. Sub aceeasi denumire, se pot gasi doua uleiuri esentiale de lavanda total diferite. ( Termenul de 'lavanda' vine din latina- "lavare" - a se spala. )
În schimb, Lavandula Latifolia ( lavanda spic sau levantica) creste la altitudini mai mici şi are o notă de camfor puternica. Uleiul sau esential este mai ieftin şi este utilizat pe scară largă în săpunuri. Deşi prezinta unele dintre beneficiile terapeutice ale lavandei pure, are mai mult camfor şi mai putin ester.
Cu toate acestea, putem spune ca toate tipurile de Lavanda au calităţi terapeutice, dar în grade diferite. Unele dintre aceste proprietăţi sunt:
sedativ / stimulent
antimicrobian
antifungic
astringent
antispasmodic
Lavandula Intermedia (Lavandin) este o încrucişare între levanda pura şi lavanda spic. Ea are mai multe variatii, precum Super, Grosso şi Abrialis şi este utilizată frecvent de către producatorii de sapun . Desi Lavandina este mai puternică decât părinţii săi, mai abundenta şi mai ieftina, aroma sa nu este foarte stabilă, deoarece este un amestec. Nu are calităţile relaxante ale lavandei pure şi, prin urmare, acţionează ca un stimulent. Mulţi producatori care folosesc acest tip de lavandă în săpunurile lor nu-şi dau seama că produsul finit are un efect stimulent, mai degrabă decât unul relaxant. Acesta este motivul pentru care ar trebui să facă o cercetare detaliată înainte de a folosi uleiuri esenţiale în acest gen de aplicaţii. Este recomandat ca amestecul uleiurilor esenţiale in reteta sapunurilor sau pentru masaje sa fie facut de către un aromaterapeut.
Regiunile din care provine planta si respectiv uleiul este de asemenea foarte important. Un ulei de lavanda crescuta într-o anumita regiune a lumii poate avea o aromă diferita decat un ulei de lavanda cultivata în alte părţi. Deci, orice furnizor de bună credinta ar trebui să divulge aceste informaţii. Există multi factori pentru a stabili calitatea unui ulei esential, de la tipurile de sol ale plantelor pana la condiţiile meteorologice şi metoda de extracţie. Unele tipuri de extracţie chimice ale uleiului lasă reziduuri în ulei, care pot fi detectate de către un nas cu experienţă.
Punctul de aprindere al uleiului esential sau punctul de aprindere al unui lichid volatil este cea mai mică temperatură la care se poate vaporiza pentru a forma un amestec inflamabil în aer. Punctul de aprindere este util mai ales în producerea de sapun deoarece cunoaşterea punctului de aprindere ne ajuta să stabilim mai multe lucruri: 1. dacă se utilizează un amestec în loc de o singură notă, 2. la ce punct din amestecul săpunului se adăuga uleiul esenţial şi 3. dacă se poate utiliza acel tip de ulei.
Punctul de aprindere al uleiului esential de lavanda este de aproximativ 65C şi dacă se adaugă in amestecul de săpun spre final, cand temperatura a scazut mult sub aceasta valoare, este foarte probabil ca aroma va dura mai mult. Pentru a aduce acest punct de aprindere la un nivel mai scazut, putem amesteca uleiul de lavanda cu un ulei esenţial cu un punct de aprindere mai mare, cum ar fi cel de Geraniu sau Vetiver.
Eco design. Un arbore?
Firma BOARD din Rotterdam (Biroul de Arhitectură, Cercetare, şi Design) a fost selectata ca finalista a Concursului European de arhitectura, design, realizari eco şi agro-materiale pentru propunerea lor "un arbore? ". Imaginaţi-vă un proiect care nu are nevoie să fie construit, deoarece - fiind un copac - creste de la sine. Un astfel de proiect are nevoie doar sa fie plantat ", a explicat designerul.
Proiectul propus este format din mai multe salcii cu creştere rapidă, care formeaza o instalaţie vie ce poate fi modificata pentru a servi unor nevoi diverse. Bioplasticul Poliamidă 11, care este fabricat din plante vegetale, (ulei de ricin), matriţe transparente, este utilizat pentru a tese în copaci o varietate de instalaţii. Ambele - formele de bioplastic şi seminţele de salcii, pot fi transportate cu bicicleta de la companii la diferite parcuri.
Când instalatia nu mai este în uz, nimic nu este pierdut. Salciile poate fi folosite ca sursă de energie regenerabilă. Datorita potenţialului lor mare de atenuare a carbonului, copacii sunt de mare interes pentru biomasă sau producerea de biocombustibil. Matritele pot fi pe deplin reciclate şi refolosite. Plantarea seminţelor şi stabilirea, modificarea şi îndepărtarea bioplasticului ar putea fi privite drept performanţe de catre publicul de arta.
sursa: www.archdaily.com
Thursday, June 17, 2010
adopta un maslin
ce este nudo?
Nudo este o dumbrava de maslini. Unul din ei poate fi al tau.
O idee cat se poate de inaltatoare. Iubeste natura si sprijina agricultura artizanala, la scara mica. Dupa ce trimiti cererea, vei primi un certificat oficial de adoptie impreuna cu informatiile despre maslinul adoptat. Apoi, pe parcursul unui an, vei primi inca doua pachete cu productia maslinul de pana atunci, unul primavara si altul toamna.
Cu dragoste, din Italia.
what is nudo?
Nudo is an olive grove. And part of it can be yours.
Adopt one of its trees for a year and you'll receive all the produce from your tree. Imagine dunking your bread in your own oil from your own tree thousands of miles away on a hillside in Italy.
It's delicious, it's good for the world and you get to show off to your friends.
Hang the consequences. Adopt an olive tree.
http://www.nudo-italia.com/
Sunday, June 13, 2010
Design: Masca verde
Tuesday, June 8, 2010
Despre sapunul LOIS
dupa cativa ani de incercari, consider ca in sfarsit am perfectionat reteta de sapun. am inceput cu cea invatata de la Beata in atelierul ei (www.soigne.ca), care era doar pe baza de ulei de masline, apoi am continuat sa adaug si alte uleiuri vegetale- ulei de palmier, cocos, ricin, ceara de albine, pentru ca in final sa gasesc ingredientul perfect: untul de shea. alb, cremos, fin, hranitor.
credeam ca stiu destul de multe despre produsele cosmetice dupa zece ani de experienta in domeniu, (recunosc ca vorbesc despre firme din comert -chanel, clarins, decleor), dar cand am inceput sa fac sapun si sa citesc despre ingredientele naturale mi-am dat seama ca nu stiu ceea ce este de fapt cel mai important, adica ce inseamna cu adevarat natura, viata, sanatate.
atunci am inceput sa fac incercari dupa incercari pentru a putea obtine o reteta echilibrata pentru un sapun care nu doar sa curete, ci sa si hidrateze, emolieze si sa protejeze. fara conservanti chimici, fara coloranti artificiali sau parfumuri sintetice. pur natural, din uleiuri vegetale, unt de shea, argile, alge, uleiuri esentiale, plante si flori uscate.
o prezentare a ingredientelor naturale folosite puteti citi pe www.loisatelier.ro
cele 5 tipuri de sapun sunt prezentate pe scurt si aici. tin sa mentionez ca sunt produse recomandate tenului sensibil si sunt testate dermatologic.
nota: fiind fabricat manual, fara conservanti, sapunul natural este mai putin dur decat cel din comert. recomandam ca dupa folosire sa-l pastrati intr-un loc uscat, preferabil pe o savoniera.
sapunurile LOIS
LOIS LEMONGRASS
citrice, ulei de morcov.
IMPROSPATEAZA. STIMULEAZA. TONIFICA.
Ingrediente: ulei de masline, ulei de cocos, ulei de palmier, ulei de ricin, unt de shea, ulei esential de lemongrass, portocale si petitgrain, ulei de morcov.
LOIS MELISSA
ulei esential de melissa, argila roz.
VINDECA. CATIFELEAZA. IMBIE.
Ingrediente: ulei de masline, ulei de cocos, ulei de palmier, ulei de ricin, unt de shea, argila roz, ulei esential de melissa, bergamot si patchouli.
LOIS MENTA
menta si lamaie, sirulina si argila verde.
REGENEREAZA. REVIGOREAZA. RACORESTE.
Ingrediente: ulei de masline, ulei de cocos, ulei de palmier, ulei de ricin, unt de shea, ulei esential de menta si lamaie, spirulina, argila verde, menta verde.
LOIS LAVANDA (alb)
Lavanda proaspata, argila alba, flori uscate.
PURIFICA CALMEAZA. RELAXEAZA.
Ingrediente: ulei de masline, ulei de cocos, ulei de palmier, ulei de ricin, unt de shea, argila alba, ulei esential de lavanda, flori uscate de lavanda.
LOIS LAVANDA (negru)
Lavanda proaspata, extract de alcana, flori uscate.
PURIFICA CALMEAZA. RELAXEAZA.
Ingrediente: ulei de masline, ulei de cocos, ulei de palmier, ulei de ricin, unt de shea, extract de alcana, ulei esential de lavanda, flori uscate de lavanda.
atelierul lois
www.loisatelier.ro
in atelierul nostru facem sapun, felicitari si obiecte. sapun pentru baie. felicitari pentru ocazii. obiecte pentru decor.
multumiri lui beata kacy, cea care ne-a invatat cum se fabrica manual sapunul si ne-a inspirat in ceea ce facem . www.soigne.ca
multumiri oliviei, care a cumparat primele noastre sapunuri si ne-a sustinut. www.olivo.ro